Vinn på lotteri och få ett rikare liv

En vän till mig berättade för jag att folk var uppradade i 10- personers bredd till hennes affär vari hon bland annat avyttrade lotto.

De ville köpa talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre människor investerade sina surt förvärvade slantar för en chans att bliva en vinnare.

När de flesta människor känner till att pengar ej ensamt kan ge fröjd, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de flesta människor som egentligen redan har nog med pengar är mer tilltalade utav tillgängliga mer.

Uppenbarligen håller de större med Mae Wests iakttagelse: “Jag innehar varit rik och jag innehar varit arm.
Och rik är bättre “.

Eller kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han sade: “Allt jag begär är en möjlighet att belägga att slantar inte kan göra mig lycklig”. Klicklänk till mer info

Jag tror det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre burgen samt frisk i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de flesta utav oss har kommit att begripa: ”Rikedom är ej en fråga om att har mycket av mycket, det handlar om att inneha vad du vill ha”.

Och John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), igenom att förespråka en annan art av rikedom definierat i termer utav vänlighet, klokhet, känslighet samt gudsfruktan.

Pengar antagligen inte kan inhandla lycka alternativt kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan handla ett bättre liv: rika människor lever nämligen längre än fattiga människor.

Forskning tyder på att folk med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Också när källan till förmögenhet är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning av lotterivinnare visade att pengar i sig minsann inte inhandlar veckor, månader, men flera år utav extra liv.

Det är förhållandet emellan pengar och andra saker som är nyckelfrågan, att avväga vad vi absolut ska för oss själva och vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara anledningen till att flera Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter att, sade Aristoteles att folk hade förstörts av sina pengar, men nämnde att det var svårt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan några resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att uppnå en harmoni mellan konkurrerande attraktioner.

Samt franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav harmoni mellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, roligt, ana, fitness, familj samt regelrätt samt informell skolning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt övriga har sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än slantar. ”

Oavsett om du har vunnit eller delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt kontext.

Ehuru man nu kan leva längre, och man nu är en besegrare, uttalar J. Paul Getty “Om man kan räkna dina slantar, ska du inte en miljard dollar”.