Så använder du en tablettpress

Tabletter är en bra uppfinning. Tabletterna gör det enklare att äta medicin och kosttillskott. Med en tablettpress så går det att pressa tabletter som innehåller de ämnen som krävs. Du kan till exempel tillverka glukosamintabletter.

dragering

En tablettpress till flera produkter

Du kan tillverka flera sorters tabletter med din tablettpress. Så fort du är färdig med produktionen av glukosamintabletter kan du producera andra sorter.

Glukosamintabletter är ett fall för sig. De lindrar dina ledsmärtor på tre veckor. De omvandlas till smörjvätska i lederna. Tills helt nyligen var de fortfarande kosttillskott.

Då tog läkemedelsindustrin och registrerade glukosamin-tabletter som läkemedel och priserna gick upp. Den rekommenderade dosen sänktes också. Dosen måste vara mycket högre om den ska ha effekt på smärtan.

Efter en tid kom problemen tillbaka. Det ledde till att man fick tabletter på recept istället. Om man vill ha de starkare tabletterna kan man köpa de som är avsett för djur. Där fick ni läkemedelsindustrin.

Du kan enkelt hålla ren maskinen. Självklart är det så att släppmedlet som man använder hjälper till. Även formen har en användarvänlig utformning.

Du kan utföra olika uppdrag

Anpassa tablettpressEN till uppdraget som ska utföras. magnesiumstearat
Det tar en stund så klart.

Tekniken är mycket avancerad. Maskinens stans pressar samman tabletterna. Med formarna kan du förändra utseendet på tabletterna.

En elektrisk enhövdad tablettpress brukar producera 1000-3000 tabletter per timme. Kika på de olika tablettpressarna via https://www.lfatabletpresses.com/.

Med 32 huvuden kan du göra fler tabletter på kortare tid. Motorn gör att maskinen går fortare.
Om en enkelhövdad maskin gör 2000 tabletter på en timme så gör den 32-hövdade 64000.

Tabletterna består av en eller flera substanser, klibbmedel som håller ihop tabletten och släppmedel så tabletten lossnar från stansen. Vissa ingredienser kan stansas till tabletter i sig självt.

Provar man att stansa strösocker jammar maskinen och stoppet är mycket svårt att få loss. Saigonkanel kan du inte heller göra tabletter av. Sådana ämnen brukar man fylla i kapslar.

Akaciagummfiber är ett vanligt klibbmedel. Man brukar ändå säga att mikrokristallinisk cellulosa är det allra vanligaste. Blanda i ungefär 20 %.

Använd 1 % av släppmedlet magnesiumstearat. allt-fraktfritt.se har allt du behöver.

Pulver är mest förrädiskt att blanda. Ska du göra små volymer måste du ändå ha maskiner. Man kan blanda med sked men det tar längre tid.

Du börjar med klibbmedlet. Släppmedelet som du blandar i sedan ska mixas under en kort tid, max 5 minuter. Tabletten blir skör om du blandar alltför noga.

Prova en färdig tablett genom att släppa den i golvet. En hårdhetsmätare fungerar också.

Ju fler huvuden du använder desto fler tabletter produceras. Då kan det behöva blandas in flödesmedel så det rinner snabbt nog i maskinen. Det kan behövas för att snabba på tillverkningen.

Du kan också smaksätta tabletterna. Ämnen kan också tillsättas så att tabletten löses fortare i magen.
Du kan göra eget godis utan problem.

Det är viktigt att hålla rent

Om tabletterna görs för människor får de inte vara kontaminerade av bakterier. Det är också därför som de som jobbar med tablett tillverkning måste hålla en så hög nivå på renlighet.

Man rengör alltid tablettpressen. Du måste försäkra dig om att alla ytor är rena. Då kan din blandning bli skadlig.

Vissa ingredienser kräver att du är extra noggrann. Då måste du tänk på hur du är klädd.

Detta skyddar

När du stansar i en tablettpress se till att tabletten är hel. Det kan hända om man gör fel. Använd rätt klibbmedel så är det ingen fara.

Då blir den mer hållbar. De håller formen länge. Det finns olika verktyg som du kan välja till. Det gör det lätt att tillverka olika former och storlekar av tabletter med samma press. Du kan ställa in stansen.

Använd maskinen rätt för att skydda den. Då har du nytta av den i många år framåt.