Lottovinst Vad göra och ej göra

Var lotteri har en förteckning av saker som är bra att göra samt vissa innehar saker som man inte skall göra.

“Köp ej i denna närbutik, ” skulle vissa kunna föreslå.

“Satsa på dessa siffror när det är den här tiden på månaden”, skulla övriga råda.

Ehuru många utav dessa “tips” till stor del bygger på spekulation samt skrock, är det ett litet antal mycket praktiska don för dej att tänka på när man lirar på lotto.

Innehar du tid kvar att njuta utav dina vinster?

De mesta lotterier innehar ett par alternativ – ett fast belopp alternativt 20 – till 30-års livränta – när man hävdar din jackpot.

Detta gäller för de mesta spelföretagen, men beakta ej samtliga.

En del har blott möjligheten till livränta

Så vid spel på lotto med de riktigt stora vinsterna se till att du innehar nog med år kvar i livet att njuta av din slantar.

Ta exempelvis fallet med Louise, en pensionerad servitris.

Vid (då) 94 års ålder, kan man knappt förvänta sig att hon skulle kunna vänta de 20 år som fordrades för hela hennes $ 5. 600. 000 jackpot skulle hinna betalas ut i form utav livränta.

Hon startade ett mål för att få spelföretaget (som råkade vara statens eget) att betala hela summan i förskott, men domaren dömde bort henne.

Om du tänker vinna de stora pengarna, se blott till att du har tid att göra det bästa utav dem. Klicka här nu för mer info

Förespegla inte dina Vinster till någon

Detta innefattar om du innehar vunnit något lotteri, även om om det är en avdelning 7 pris i Australian Oz Lotto eller någon annan jackpott.

Det borde inte anlända som en överraskning för dej när familj och “vänner” abrupt kommer krypande när din oväntade jättevinst blir bekant.

Men detta betyder inte att du ska gå runt samt pantsätta dina pengar till dem, även om hurdan liten mängd det kan röra sej om.

Jackpottvinnaren Keith Bryce lärde sej denna hemuppgift den disciplinerade vägen.

Strax efter han hävdat sin avans, gav han $ 10. 000 var till sin mor samt syskon, ihop med ett löfte om mer framöver.

Tre år efter ha vunnit, är Bryce nära nog pank samt tillbaka i jobb som han slutade när miljontals dollar rann in.

Du kan enkelt hamna i samma historia om man lovar dina pengar till kompisar samt släktingar.

Var aktsam med att spendera för mycket

En sak du inte får glömma är att du kommer troligtvis att betala skatt på dina vinster från lotteriet.

Din jackpott kan anlända att bli mer förbannelse än välsignelse om det visar sej att man innehar spenderat allt samt därmed innehar kvar att betala hundratusentals dollar i skatt som du inte längre har.

Samhället heller skatemyndigheterna ser ej heller emellan fingrarna alternativt är speciellt välvilliga mot förut lotteri besegrare som innehar gjort utav med samtliga sina pengar samt är tillbaka i fattighuset.

Så är fallet med Michael Carroll som vann $ 15. 400. 000 på British National Lottery.

Han spenderade snabbt det på lyxbilar och accessoarer.

En dokumentär berättar historien om hurdan Carroll, idag nästan pank, behöver belåna sina don bara för att kunna behålla något utav all den flärd han köpt.

Tidigare Lotto miljonärer hävdar att vinna en jackpott är ett bra chans att prova nya saker och ge livet i en ny riktning.

Om du innehar turen att vinna en jackpott, kom blott ihåg att det är något du kan njuta av resten utav ditt liv samt ej bara för de kommande 365 dagarna.