Klara det mesta med bikarbonat

Vissa saker måste man ju ha. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

var

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Det ska dock inte förväxlas med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är ett typ av salt. Detta kan du använda bikarbonatet till.

Få bättre hälsa med bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Din magsyra har ett lågt PH-värde. bikarbonat rengöring Det måste den ha. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Det ger bäst effekt att göra detta innan man äter. Du kan använda natriumvätekarbonat till väldigt mycket.

Om det inte är rent mår man inte bra

Bara det är rent i kök och badrum. Du kan köpa bikarbonat och blanda med ättika för att ta bort kalk.

Andra typer av fläckar går lika bra att ta bort. Det ger ett bra resultat. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller vanligen natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är en något svagare variant.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Du kan utan problem halvera det som står.

Bikarbonatet ger bäst effekt om det är en syrligare smet som ska jäsas. Det här kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Eller så kan du köra säkert och använda bakpulver.