Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Alla vet inte att de har influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Du kan även känna dig illamående.

desinfektionsmedel

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Du kan köpa det i pulverform också. Då heter det askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Börja innan du får influensa symtom. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Så ska du göra! Så lätt är det. Handsprit hjälper nog inte. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Då är det bättre med handtvätt

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Skölj sedan av noggrant. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Man kan tro att handsprit är bättre än tvål. Men så är det sällan. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. handsprit apoteket Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Alla omfattas av det. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Då har du ett gott skydd hemma. Det här kan vara lika viktigt som en antibakteriell handtvål! En antibakteriell spray kommer åt där du annars kanske inte hade gjort rent.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Lagret får aldrig ta slut.