Kan man städa med både bikarbonat och bikarbonat?

Om man har bikarbonat hemma så vill man ju testa, men kanske kan man byta det mot bakpulver?

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Bakpulver för bakning

bikarbonat

Om man ska baka så behöver man ju bakpulver. Oavsett vad man ska baka så behöver man ju lite bakpulver.

Bakpulver innehåller natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Man kan jäsa endast med bikarbonatet också men då ska det vara speciella omständigheter.

Vad är skillnaden? Kärt barn har många namn och visst är de rätt lika ändå.

Det kan användas till städning

Bakpulver är en blandning av olika saker men natriumbikarbonat är en ren form. bikarbonat Om man ska städa så gynnas man av att använda den rena formen.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bästa effekten får man med den rena formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett bra pris.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Bikarbonat passar de flesta behov

natriumkarbonat och bikarbonat är två helt olika ämnen. Allt-fraktfritt.se har dem på lager.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser skillnaden så förstår man ju att bikarbonatet är klart bäst. Om du har det rena saltet så är det ingen fara. Du kan baka med mindre mängder och ta bort fläckar. Det är inte lika självklart omvänt.

Man kan ju använda bikarbonatet på en mängd olika sätt. Det funkar till och med till tandblekning.

Men självklart kan man ha det till annat också. På så sätt kan du klara det mesta!