Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Cononavirus är farligare än så. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Symtomen för cononavirus

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Det handlar inte bara om vanliga influensa symtom som feber och värk i kroppen. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Ett par gram per dag räcker. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Viruset dör direkt.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Det är mycket bättre att välja en handdesinfektion desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Det måste vara skonsamt också. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Om du vill läsa mer om produkten och hur den fungerar kan du göra det via Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Gör samma rutin för barnen.

Har du ytdesinfektion hemma?

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Många bakterier finns i butikerna, därför kan det vara bra att spraya med en bakteriedödande spray när du kommer hem.

Ta det lugnt

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Det ger dig ett bra skydd.