Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Du måste vara riskmedveten och känna till vad som fungerar och inte fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

cononavirus

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Handspriten tog till och med slut på apoteket. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Ingen alkohol behövs. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Huden kan ta stryk av handsprit. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Det är känt att våra vanliga virus överlever handspriten.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Händernas fett löses upp. Då kan du få sår och hudproblem. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

Arbeta in rutiner för handtvätt. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Det är på liv och död just nu.

Använd en bakteriedödande tvål då har du kommit en bra bit på vägen. smittstopp Om alla hjälps åt så kan vi klara av det.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Det är mycket viktigt att desinficera händerna med rätt typ av handtvål för att få ett gott skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Det här är enkelt att göra och folk kommer antagligen att uppskatta att du gör denna insats. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Det ger ett extra skydd om du måste ta i ytor som kan ha både bakterier och virus. Medlet tar bort allt coronavirus.