Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många drabbades av panik när smittan kom till Europa. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Det gäller särskilt mot corona.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

antibakteriell

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Om du har barn är det en annan sak. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Då gäller det att vidta åtgärder. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Man måste också byta kläder ofta. Man måste ha inomhuskläder. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Sprayen övervinner alla virus. IONplus och Holistic är bäst.

Glöm inte bort att hålla en god ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Tvål fungerar lika bra i köket. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!