Fungerar handdesinfektion?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Då vill man ju inte bli smittad. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Flera undrar det. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

handtvätt

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Experterna säger att handsprit mot virus inte är så effektivt som man kan tro.

Vissa bakterier överlever en spritning. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

sterilisering

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Då vill man inte också bli coronasmittad. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Så desinficerar du händerna

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Du måste använda tvålen länge för att du ska få någon effekt av handdesinfektion. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Det här är något du bör ta för vana att göra. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. handdesinfektionsmedel Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Det vinner du ingenting på.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Den kan du använda överallt.

Den bakteriedödande sprayen kan till och med användas på matvaror. Då minskar du smittan. Det nya coronaviruset kan leva i upp till tre dagar. Sprayen löser det problemet.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.