Flertal otroliga lotterier att välja bland hos Eurolotto

Drömvinsterna hos Eurolotto

I Sverige börjar vi allt mer intressera oss för att spela lotto på nätet. Insikten om att vinna fullkomligt enorma summor har börjat få fäste hos svensken. Det är flera lottospelare världen över som spelat online sedan tidigt 2000-tal. Så helt nytt är inte fenomenet. Det finns dock en nyttig orsak till att många har avstått från att spela online. Spelbolagen är nämligen mer eller mindre seriösa och det har varit svårt för många att hitta ett spelbolag som känns tryggt.

För svensken rekommenderas Eurolotto. Det är nämligen ett spelbolag som drivs och ägs av svenska spelkoncernen Cherry. De har varit verksamma inom spelbranschen sedan 1960-talet och har sedan en tid tillbaka också etablerat sig som en dominerande aktör på nätet. Cherry har otaliga goda omdömen och har ett etablerat rykte om att ta trygghet och säkerhet på största allvar.

Hos Eurolotto finns det 6 olika lotterier att delta i. En del har sitt favoritlotteri som de ständigt spelar på medan andra spelar många parallellt. Det finns dock några faktorer att beakta när man väljer vilket eller vilka lotterier man väljer att spela på. Priset för en lottorad varierar mellan de olika lotterierna, och vinstplanerna varierar därtill. Två av lotterierna erbjuder att spela på ett färre nummer vilket självfallet innebär att sannolikheten för att vinna ökar. Dock är vinsterna inte lika höga som hos de lotterier där man spelar på 7 siffror.

Euro Millions
Ett av världens största lotterier Euro Millons, som är störst i Europa, etablerades 2004. Lotteriet har spelare från hela världen och vinstern a som Euro Millions delar ut är enorma. Den största jackpottvinsten som delats ut gick på 190 miljoner euro. En lottorad kostar 3 euro och man spelar på fem nummer mellan 1 och 50 samt att man väljer 2 ”lucky star”-nummer. Lottodragningarna äger rum i Paris kl. 21:00 CET varje tisdag och fredag.

Euro Jackpot
Ett förhållandevis nyetablerat lotteri heter Euro Jackpot som lanserades 2012. Det har på kort tid blivit ett av världens mest populära lotteri. Den högsta vinsten har än så länge uppgått till 61 miljoner euro men kan stiga upp till 90 miljoner euro. En lottorad kostar 2,50 euro. Folk från 16 olika länder spelar på Euro Jackpott och dragningarna hålls i Helsingfors fredagar kl. 20:00 CET.

Mega Millions
Mega Millions är lotteriet med stort ”L”. De har delat ut den högsta vinsten någonsin på ofattbara 656 miljoner dollar. Jackpotten hos Mega Millions utgår varje gång på 15 miljoner dollar men växer sig ofta större till hundratals miljoner dollar. På onsdagar och lördagar äger dragningarna rum.
hur ska man spela på lotto

Powerball
Powerball är ett amerikanskt lotteri som alltid erbjuder en jackpott på åtminstone 40 miljoner dollar. I högt tempo brukar dock jackpotten växa till hundratals miljoner dollar. Den hittills högsta vinsten är på 590 miljoner dollar. På torsdagar och söndagar finns lotterna tillgängliga genom Eurolotto. En lottorad hos Powerball innehåller 5 siffror mellan 1 och 59 och ett ”powerball”-nummer.

Lotto 6/49
Tysklands största lotteri heter Lotto 6/49 och gör utbetalningar på mer än 5 miljarder euro varje år. Högsta hittills största jackpott är på 45 miljoner euro. Två varierande jackpottar delas varje vecka ut. På onsdagar kl. 18:00 CET lottas en jackpott på 100 000 000 euro ut, och en dubbel jackpott på 200 000 000 euro lottas ut på lördagar kl. 19:00 CET.

Super Enalotto
På 1950-talet startades Super Enalotto som är ett av Italiens största lotteri. Det är ett lotteri som till skillnad från de övriga har så mycket som tre dragningar i veckan – tisdagar, torsdagar samt lördagar kl. 20:00 CET. Rekordutbetalningen har hittills varit 177 miljoner euro men jackpotten är i själva verket obegränsad.