Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Håll dig skyddad med handtvål

Handtvätt

Antibakteriell tvål dödar smittan. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. Den bakteriedödande tvålen är inte bara skonsam mot dig den dödar också virus snabbt och effektivt. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Tvätta händerna med handtvål efter varje toalettbesök. Tvätta händerna om du har varit ute. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då glömmer du inte så lätt.

Då kan du få bakterier på händerna!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. alcogel Handtvål är inte allt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Interagera med andra så mycket det går. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Köp därför hem både spray och tvål. Både hemma och på arbetsplatser.