Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Många blir lurade av den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

Glöm inte bort ytdesinfektion

Du kommer inte undan bakterierna. Du behöver inte vara sjuk i influensa för att handtag och andra ytor ska ha ämnen som kan smitta andra som rör vid dem. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Det har en mycket bra effekt. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Du bör alltid ha bra antiseptiska tvålar hemma. Ha dem hemma jämt. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handdesinfektionsmedel

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.