Det går inte att döda coronaviruset med handsprit så köp något som fungerar istället

Coronaviruset överlever en behandling med handsprit, som dödar bakterier och behövs inom vården. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Säljare och handsprittillverkare jublar åt den enorma försäljningen och nämner inget om att det inte fungerar mot coronaviruset.

Nätet är fullt av påståenden att handsprit fungerar mot coronaviruset.

En trovärdig förklaring levereras och sedan en provisionslänk till något apotek.

Handspritvarning – läs detta innan du använder handsprit

Verkligheten är sådan att handspriten dödar alla bakterier på händerna, samma bakterier som angriper och skyddar mot coronaviruset. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Händerna står helt utan skydd när handspriten torkat.

Vattenbaserad alkoholfri handdesinfektion däremot dödar coronaviruset. Man kan köpa alkoholfri handdesinfektion på prisad.se och köpapris.se med flera.Desinfektionsmedel och bakteriedödande handtvål finns på samma ställe.

handsprit

Kasta all handsprit uppmanar professor i bakteriologi

Coronaviruset dödas inte av handsprit. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– All handsprit skall omgående kastas är hennes råd.
– Jag kastar all handsprit jag hittar på arbetsplatser. Behovet av handsprit är inom vården och på sjukhusen.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Hemtillverkad handsprit kan vara farlig

Coronaviruset kan inte dödas med hemmablandad handsprit.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Denna illaluktande produkt skall de därefter använda på sina händer.

Dessa recept sprids av både bloggare, privatpersoner och tidningar. Mängder av T-sprit säljs och det är ibland slutsålt.

Blandningen är verkningslös mot coronaviruset, alkohol är för svagt. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. https://coronaviruset.info/ T-sprit är tillsatt denatureringsmedel för att vara odrickbar. Färgämne tillsätts också.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Så här kan man blanda egen fungerande handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Koncentratet är svensktillverkat och tillverkaren har tillstånd av både Länsstyrelse och kemikalieinspektion för sin tillverkning.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Vem kan leverera desinfektionsmedel när det verkar vara slut överallt?

Handdesinfektion och desinfektionsmedel sålde slut på några dagar i hela Europa. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

Handdesinfektion är slut i hela Europa. Tomflaskor att fylla nyt i är slut i hela EU. Även glycerin är slutsålt på de flesta ställen. Bakteriedödande ämnen som används i desinfektionsmedel är slut på fabrikerna.

I den takt det går att få flaskor och dunkar fylls de på med antibakteriell spray och säljs.

Det finns företag som är så fräcka att de säljer desinfektionsmedel de inte har. Det är okänt när i framtiden leverans kan ske. Beställaren kan bara hoppas.

Just nu har generellt alla nätbutiker slut på 500 ml handdesinfektion, desinfektionsmedel och virusdödande tvål. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Undantag finns, dessa butiker kan leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker har normal bara sina egna stamkunder. Okända för de flesta andra. Google har inte an aning om att dessa företag kan leverera när jag söker på Köpa Handdesinfektion.
3 sidor företag utan varor är vad Google visar, ingen av dessa butiker är med.