Biten av en orm eller vinna på Oz Lotto

Blott på kul, låt oss ta glimt på Oddsen att vinna jackpotten på Oz Lotto eller bliva biten utav en giftig orm eller träffad utav blixten.

Om vi börjar från början så är det ungefär 22 gånger fler chans att bli träffad utav blixten, åtminstone om du bor i Australien vari Oz Lotto dras, än att vinna jackpotten på Oz Lotto.

1 på 22

När vi nu ändå är i Australien som vi samtliga känner till dräller utav giftiga ormar (och öldrickande Aussis) så är chansen nio (9) gånger flesta att bliva biten utav en giftig orm än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på 9

Lite föga 1 chans på 9 mindre att dö av ett bett utav ett ”killer bee” i Mexiko än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på knappt 9

Om du blir bekymmersam av dessa siffror och har börjat ta vägen runt och bliga ner i marken eller eftersöka de Mexikanska dödsbina kan det vara tid att flytta blicken opp i skyn.

Det är ungefär 250 gånger större chanser att en meteroit möte världen (inte dej direkt) än att man vinner jackpotten på OZ Lotteri.

För att summera det hela en del;

2 100 000 på 1 möjlighet att möta av blixten

5 000 på 1 chans att avlida av ormbett

5 500 000 på 1 möjlighet att avlida av ett stick från det mexikanska ”killer bee”

182 000 på 1 möjlighet att en (stor) meteorit möte världen

45 679 320 på 1 chans att du vinner Oz Lotto

samt

Oändligt på 1 chans att du vinner Oz Lotto om du aldrig lirar.

Men samtliga dessa nummer är totalt oväsentliga för folk (vi alla) avgår vara rationella när den åtråvärda jackpotten passerar 30.. 40.. 50.. 60.. 70.. 80.. 90 miljoner dollar.

Du må vara buddhamunk alternativt Humpty Dumpty

Det australiensiska kommunistpartiet innehar skapat ett syndikat, samt buddhisterna har ett oxå.

Kommunistpartiet

“Jag samt tre andra medlemmar i partiet innehar kastat in $ 5 vardera, ”
“Vi antar inte att vi innehar en enorm chans att vinna, men den momentana explosion utav framtidstro är angenäm.
Idag är vi arbetarklassens parti samt arbetarklassen i Australien innehar aldrig varit främmande för annorlunda ideer. ”

Det finns också en som spenderat egna slantar på en annons där texten säger:
”Vill man assistera att finansiera mitt lotto förvärv så jag kan vinna och chans att betala för att avsända en andel av våra politiker på en mycket lång semester”.

Daniel Chan, skrivbiträde i den australiska kinesiska buddistiska samhället, planerade att handla en biljett när en tidning talade till honom. “Tja hurså inte? ” nämna han. “Det är en lastbil med pengar, eller hur? ”

Mr Chan drömde om “att göra ett litet antal tillägg till vår Mingyue Lay helgedom i Bonnyrigg, samt igenom att skapa grenar för att sprida buddhismen.
Samt naturligtvis skulle vi göra ett litet antal donationer till nyttig avsikt, som vi alltid gör. ”

En hemlös man, Adam Glover, sa att om han vann jackpotten “Jag skulle köpa någonstans att hem. ”

Samt den federala folkpartiet frontbencher bekräftade att han hade köpt ett par biljetter.
En taleskvinna för mannen nämnde att han planerade att ge ett litet antal vinster till Humpty Dumpty Foundation, som köper utrustning för barnsjukhus.

Också den islamiska samfundet har haft en inlägg. “Koranen uttryckligen förbjuder spel”, säger Keysar Trad, , förespråkare för Sheikh Taj El-Din Hilaly. “Men på min lokala newsagency innehar jag sett folk som är uppenbart muslimska köpa biljetter till dragningen.
Och icke, min shejk ej köpt någon bit. ”

En nattklubbsägare hade också köpt en lotto biljett, vinsterna skulle nyttjas dels för att anlägga barnhem i Sydostasien “, alldenstund samtliga ska en motiv att leva, att önskar samt att drömma”.

Samt några slantar kvar skulle användas för att betala advokatkostnader, säger hans jurist.