Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Fienden var inte ryssen trots allt. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Coronavirus finns överallt. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. Ester-C ger bäst resultat. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Coronavirusdödande

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handspriten dödar inte alla virus. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Då kan bakterierna slå till. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Du kan köpa produkterna hos prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Men det minskar smittorisken.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Smittstopp Information Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Du kan till och med spraya på desinfektionsmedel med hjälp av bakteriedödande spray. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Viruset kan föras vidare via varor.

Handla inte hela tiden!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det fungerar bättre än handsprit.