Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Det är viktigt med handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Alla kan räkna upp flera skäl till att använda handdesinfektion just nu. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Tvålen är viktig. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

desinfektionssprit

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. desinfektionmedel Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Brukar du använda ytdesinfektion?

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Öppna dörrar på andra sätt än med händerna. Prova att använda handskar.

Hemma kan du behandla dörrhandtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.