Är det rätt att använda handsprit för att inte drabbas av pandemi?

Det är svårt att veta vilka virus som cirkulerar i samhället. Höljet som utgör Coronaviruset har aldrig setts förut. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Är det rätt läge att använda handsprit för att neutralisera viruset eller kan det finnas effektivare desinfektionsmetoder?

Handsprit

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

De festa tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Frågan har ett enkelt svar. Bakterier och virus har ofta en egen skyddsbarriär, tvål kan angripa den barriären på ett mycket effektivt sätt. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

Om du tvättar händerna ofta så kan du glömma handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Du ska dock veta att det finns ännu bättre metoder.

Oavsett om du använder handtvål mot coronavirus eller kör på handdesinfektion med handsprit kommer du att få liknande effekt. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Det krävs alkoholfri handdesinfektion för att det ska fungera bra

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om du inte gör det finns risken för att handspriten inte alls blir antibakteriell som förväntat.

Kanske kan en antibakteriell tvål vara bättre. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

Desinfektion

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Antibakteriella produkter har många användningsområden. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. antibakteriell Kanske är det inte sant? Handsprit kan inte döda alla virus. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Det är viktigt att välja rätt skydd. Det kan vi inte rekommendera. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även när andra tillverkare har slut. Det är en produkt för dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Vi vet ju av vana att man måste gnida in med tvål och då blir den mycket effektivare att använda. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

Då är det dags att börja vara noggrann!

Vänta inte tills du upplever influensa symtom med noggrann handdesinfektion. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Du kan även använda alkoholfri handdesinfektion, det är bättre än handsprit. Använd tvål, spray eller alkoholfri handsprit vid en pandemi.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

Alkohol kan slita mycket på händerna. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Det är inte särskilt behagligt.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Det torkar inte ut huden.