Lotterier Hurdan allting började Del 8 av 8

Här tar vi glimt på:

• Betalning utav vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar igenom en försäkrings backup.

• I vissa länder är inte lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Betalning av vinster

Vinster behöver inte erforderligt betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på flera lotteri deltagare.

I vissa länder, får vinnaren välja emellan en livränta betalning samt en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant eller engångsbelopp) är ett “mindre” belopp än det annonserade (livränta) jackpotten.

När detta varierar en del avhängig på land och bolag samt hurdan vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med omkring 1/3 av den annonserade jackpotten.
På grund av detta kan en vinnare utav en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter förvänta sej $ 33. 333. 333 netto efter gällande inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer att få det maxima beloppet betalas detta mestadels ut under en period av 20 till 30 år.

Vissa lotterier särskilt de som erbjuder ett livstidspris, erbjuder inte ett klumpsumma val.

På somliga onlinelotterier, är de årliga betalningarna endast $ 25. 000, med en saftigare betalning under det sista året.
Denna typ av avbetalning ofta sker igenom investeringar i regeringsstödda värdepapper.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar igenom en försäkrings backup.

Men det är så många besegrare som väljer en klumpsumma, alldenstund de antar att de kan få en bättre avkastning på sina investeringar på annat mjälthugg.

I vissa länder är ej lotterivinster beskattningsbara, så det finns inga skattekonsekvenser att tänka på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien och Förenade kungariket betalas samtliga priser bums ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är samtliga vinster skattefria samt vinnaren kan välja tillgängliga ett engångsbelopp alternativt livränta med avseenden på Jackpottvinster.

I US OF AMERICA har federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje part i substitution mot rätten till lotteri livränta ej är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Framför är en klumpsumma föremål för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det inte är vinstlott för ett lotteri, Lotto alternativt Bingo används jackpotten till en så kallad Rollover, då priset förs över till följande vecka samt detta kan mestadels leda till betydande ökningar i vinster.

Om ett lotteri möte en viss tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bli automatiskt överförd till den lägre nivån utav vinnare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning utav den 22 september 2007 ledde detta till att alltsammans 20 vinnare delar en Betydelse Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 fann Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mall i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes av Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs bort från hyllorna, samt blev det första spel någonsin att stoppas på grund av detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, tidigare statistik professor, hade vunnit fyra olika jackpots på flera miljoner dollar i Texas från förvärv utav annorlunda skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mönster till var och när de vinnande lotterna såldes, samt att expert Ginther hade räknat ut det här mönstret.
Detta var som du redan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hurdan det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo och dagens spel på webben med alla dessa typer tillgängliga på internet samt med skraplotter som är en rätt så så modern design av spel.