Lotterier Hur allt började Del 6 av 8

Fört ett tips:
Just nu är det en stor Bingobonuspå detta rekomenderade svenska bingospelbolag.

—————————-

Vi tar i detta avsnitt en titt på ett litet antal utav de problem somkan existera med samtliga typer av lotterier, Lotto, Bingo samt även skraplotter

• Problem

• Biverkningar

• Problem i samband med att vinna en jackpott.

• Sällskaplig korruption

• Scams samt bedrägerier

• Riggade maskiner

• Tombola bedrägeri

• Avgiftsbedrägeri

• Bedrägliga Segrande System

• Andra

o kassörer på bensinmackar och närbutiker

o I Sverige innefattar det blott att vara alert.

Problem

Biverkningar

Det kan finnas vissa bekymmer i samband med att vinna en jackpott.

Det finns säkerhets-och risker som är förknippade med att allmänt tillkännage lotteri besegrare, som att hålla familjemedlemmar för lösesumma.

Därjämte kan vinnare ibland känna anomi från en händelserik förändring av livsstil.

Sällskaplig korruption

Somliga teoretiker hävdar att lotterier underlättar en högre nivå av ojämlikhet än ett by skall tarva maximera sin vidareutveckling igenom att ge massorna falska förhoppningar, som minskar trycket på de politiska ledarna att avhjälpa ojämlikhet.

Snarare än hävdvunnen religion, strävan efter att imaginära blivande rikedomar, igenom lotteri spel, träffa som en opium för folket Marx talade om.

En annan kritik är att lotterier, speciellt sådana med stora belopp, tyder på att kapitalistiska sociala system ej innehar meritokrati som sin huvudsakliga attribut, utan domineras av andra faktorer, såsom lycka.

Till exempel kan man vara euforisk att födas till välstånd samt en kan ha lycka för att vinna en stor summa i ett lotteri.

Den uppenbarelse som ens liv i ett plutokratiska system domineras utav en oförutsedd snarare än belöning för hårt arbete samt klokhet är en som anses farliga utav somliga.

Purister hävdar att alla sociala system som allokerar resurser baserade på slump är ett som är skadat.

Scams och bedrägerier

Lotteri, Lotto, Bingo liksom alla former av spel, är känsliga för bedrägeri, trots den höga graden utav granskning fordran på arrangörerna.

Sätta upp maskiner

En metod involverade är att mixtra med maskinen som används för nummerval.

Tombola bedrägeri
I vissa amerikanska delstater, som Kansas och Minnesota, kan förlorade lotter postas in för ett lotteris speciella priser.
Problemet med det är att medarbetare i butiker som säljer lotter alltemellanåt samlar lotter som kastas dän och avsända dem.

Som ett lotteri tjänsteman uttryckte det, “de återförsäljararna har ett obegränsat sortiment av gratis biljetter.
Man behöver inte vara en FBI-agent att begripa att det är en oerhört ojust favör.

Avgiftsbedrägeri

Vissa avancerade bedrägerier på webben baseras på lotterier.
Bedrägeriet börjar med skräppost som gratulerar mottagaren på deras senaste lotterivinst.

E-postmeddelandet förklarar att för att frigöra medel behöver mottagaren betala en speciell mängd (som uppbörd / avgifter) enligt de regler som innefattar.

Bedrägliga Segrande Systems

En annan form utav lotteri bluff innebära försäljning av “system” som utger sig för att bättra en spelares chanser att välja de vinnande numren i ett lotteri, Lotto eller Bingo spel.

Dessa bedrägerier baseras i allmänhet på köparens (och antagligen säljarens) feltolkning av probabilitet och slumptal.

Försäljning utav dessa system alternativt mjukvara är lagligt, alldenstund de nämner att produkten ej kan garantera en vinst, än mindre en jackpot.

Flertal företag offererar en tjänst vari de kommer att inhandla biljetter för på internet kunder i något utav dussintals länder annars otillgängliga för dem, för ett allomfattande påslag, utav flera hundra procent.

Några nationella samt internationella lotterier har boning samt minimikraven ålder.

Andra
Det har också förekommit flertal fall utav kassörer på bensinmackar samt närbutiker vari personalen innehar försökt att lura besökare från sina vinster.

Vissa platser kräver en bevakning när lotten lämnas till kassan för att avgöra hur mycket de innehar vunnit, alternativt om de har vunnit alls när kassan efter skannar biljetten för att bestämma vinst alternativt avbräck.

Annons:

I de fall där det inte finns någon synlig möjlighet att se resultatet utav skanningen innehar kassapersonal tagit tillfället i akt att proklamera att talongen är en nitlott alternativt med ingen alternativt liten vinst och även byta den i smyg mot en annan bit eller talong. Efter offererar de sej att “kasta bort den”.

Kassören kan sedan utjämna ut vinsten och avblåsa pengarna i sin egen lomma.

I Sverige kan man betrakta bildskärmen som finns där alla talonger skannas in, så det gäller att vara alert.