Lotterier Hur allt började Del 3 av 8

• Tidigt Usa, 1612-1900

• “Pieces of Eight”.

• “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med jordens underlag samt slavar som priser i Virginia Gazette.

• Tyska länder

• Modern anekdot
• Lek med nummer
• “den lägsta, elakaste, värsta formen…

Bookies kunde bifalla krita till spelaren.

• Superusla odds 1000: 1,

Arla Amerika, 1612-1900

Ett engelsk lotteri, auktoriserad utav kung James I i 1612, beviljade Virginia Company of London rätten att samla in pengar för att ställa upp att anlägga nybyggare i den första bestående engelska kolonin i Jamestown, Virginia.

Lotterier i koloniala Amerika spelade en angelägen roll i finansieringen utav både privata samt offentliga företag.
Det innehar noterats att mer än 200 lotterier emellan 1744 samt 1776, spelade en viktig betydelse i finansieringen sätt, bokbuss, kyrkor, skolor, kanaler, broar, etc.

På 1740-talet, finansierades grunden för Princeton och Columbia Universiteten utav lotterier, liksom University of Pennsylvania med Akademins lotteri i 1755.

Under de franska och indiska krigen, begagnade flertal kolonier lotterier för att bidra till finansieringen utav befästningar samt den lokala milisen.

I maj 1758 startade staten Massachusetts ett lotteri för krig “Expedition mot Kanada. ”

Benjamin Franklin organiserade ett lotteri för att samla in pengar för att inhandla kanoner för gard utav Philadelphia.

Flera av dessa lotterier erbjöd priser i form av “Pieces of Eight”.

George Washingtons Mountain Road lotteri i 1768 misslyckades, men dessa rara lotter som bär Washingtons namnteckning blev istället samlarobjekt, ett exempel säljs för ca $ 15. 000 år 2007.

Washington var också högsta chef för överste Bernard Moores “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med mark och slavar som priser i Virginia Gazette.

I begynnelsen av frihetskriget, brukade den kontinentala kongressen lotterier att samla in pengar för att stödja den koloniala armén.
Alexander Hamilton gren att lotterier skulle vara enkelt och att “alla… kommer att vara villiga att fara en bagatellartad summa för chansen av ansenlig vinning… samt skulle föredra en liten möjlighet att vinna en hel del till en stor möjlighet att vinna lite. ”

Skatter hade aldrig accepterats som ett fason att öka den offentliga finansieringen utav projekt, och detta ledde till den populära uppfattningen att lotterier var en design utav dold skatt.

I slutet av frihetskriget började de annorlunda staterna att tillgripa lotterier att ackumulera in pengar för många offentliga projekt.

Tyska länder
Det första stora lotteriet på german jordens underlag hölls 1614 i Hamburg.
I Österrike var det första lotteriet startat 1751, under kejsarinnan Maria Theresia regeringstid, och namngavs Lotto di Genova, eftersom det byggde på 90 siffror.

Modern historia

Lek med siffror

Den game med nummer som drivs utav “politiska affärer”, vari spelarna väljer siffror, var i USA före 1860.

År 1875 uppgav en redogörelse av en utvald nämnd utav New York State Assembly som “den lägsta, elakaste, värsta formen… utav spel som tagit sig in i staden New York, i vad som kallas politikspel.

” Spelet var också populärt i italienska område så det kom att heter det italienska lotteri, och det var känt i kubanska gemenskaper som Bolita (“liten boll”).

I det tidiga 20-talet, var spelet populärt speciellt fattiga kulturer, samt kunde spelas för så lite som $ 0, 01.
Ett av spelets attraktioner för de med låga inkomster och dåliga arbetsförhållanden var möjligheten att satsa små summa.

Dessutom, till skillnad från statliga lotterier, kunde bookies bifalla krita till spelaren.

Därjämte kunde besegrare undvika inkomstskatt.

Olika banker kunde erbjuda annorlunda priser, även om en payoff utav 600 till 1 var typisk.
Eftersom oddsen för att vinna var 1000: 1, var den förväntade vinsten för bankerna samt bookies diger.

När lotterier fick börja finnas igen 1964 skulle det ta många år utav konstitutionella amendements från de annorlunda staterna före lotterierna kunde blomstra åter.

Den 12 mars 1964, blev New Hampshire den första staten att sälja lotter i modern tid.