Loteria. Mexikans Bingo Del I av II

Loteria är ett mexikansk hasardspel, liknande Bingo, men med bilder på en kortlek istället för de vanliga numren på pingisbollar.

Just nu är det en stor Spelbonuspå detta ledande svenska spelbolag.

Var bild har ett beteckning och ett tilldelat siffror.

Var spelare innehar åtminstone en tabla, en tavla med ett slumpmässigt skapat 4 x 4 rutnät utav bilder med deras analog nickname samt siffror.
Var lirare väljer vilken tabla de vill spela med, från en mängd annorlunda tidigare kreerade tavlor.
Var och en presenterar ett andra selektion utav bilder.

Loteria är det spanska ordet för lotteri.

Kortleken innehåller en uppsättning utav 54 annorlunda bilder, var samt en på varsitt kort.

För att starta spelet, väljer den som ”ropar” slumpmässigt ett kort från leken och meddelar det till spelarna genom sitt namn, ibland med hjälp utav en gåta alternativt en humoristisk beskriving istället för att studera kortets beteckning.

Spelarna med en matchande logotyp på deras tavla markerar det med ett chip eller andra typer av markörer (många mexikanska familjer använder traditionellt små stenar, korkar, en slant eller bönor pinto som markörer).

Den första spelaren med fyra marker i en horisontell, lodrät alternativt diagonal rad, rutmönster, alternativt något andra tidigare absolut mönster, eller om han lyckats fylla tavlan ropar “¡Loteria! ” (Lottery! ) eller “¡Buena! ” (Good! ) samt är vinnaren.

Ursprunget till Loteria kan spåras långt tillbaka i historien.

Loteria Spelet innehar sitt ursprung i Italien i det 15th århundradet och fördes till Nya Spanien (Mexiko) år 1769.
I början var Loteria en intresse för överklassen, men slutligen blev det en tradition för hela folket.

De nuvarande bilderna på korten innehar blivit ikoniska i den mexikanska kulturen, typ att de innehar ett “kitsch” nytta i US OF AMERICA samt somliga europeiska länder.

Om jag har turen att någonsin anlända till Mexico (igen) så ska jag definitivt handla jag en kortlek till Loteria och ett antal Tabla, eftersom det verkar roligare att spela detta spel än Bingo.

Denna korta introduktion är borjan på ett långt kommentar där del II beskriver de 54 ingående korten i bingovarianten Loteria på en Googleöversatt svenska och originalspråket Spanska.