Fair Gaming eller spelbolagens ansvar

Det kan vara härligt att kunna att det spelbolag man vill satsa dina surt förvärvade pengar i följer regelverket Fair Gaming. Spelar man på www.oceanialotteries.com kan man vara lugn.

Spelansvar

Spelansvar är något som spel samt spel operatörer, leverantörer mjukvara och tillhörande tjänsteleverantörer behöver upprätthålla för att säkerställa sina erbjudanden upprätthålla högsta standarder för att befästa en rättvis samt bestämd spelupplevelse som skyddar spelare från de negativa konsekvenserna utav spel och spelande.

Flertalet av spel samt spelkoder kräver nu operatörerna att se till att landbaserade samt på nätet speltjänster erbjuds på ett ansvarsfullt sätt.

Ansvarsfullt spelande omfattar områdena beskydda utsatta besökare, förebyggande av minderåriga spelande besökare, beskydd mot bedrägligt och kriminellt beteende, information om sekretess, som garanterar snabba och korrekta kundbetalningar, vilket ger en just spelupplevelse, bevara etiskt och ansvarsfull marketing, deltagande för nöjda kunder och säkerställa en förvissad, säker och genuin driftmiljö.

Operatörer menar både landbaserade (t. ex. kasinon, spelbutiker) och online eller avlägsna operatörer.

Utsatta besökare
Upprätthållande av ansvarsfullt spelande praxis är en ansenlig betingelse för att avta risken utav spelproblem bland utsatta besökare.

Ett mängd åtgärder har införts för att förhindra uppkomsten utav spelproblem, inberäknad eget utslagning agenda samt processer, offererar råd och handledning till spelberoende och bevilja spelarna att sätta gränser för hurdan mycket de spenderar både i online samt landbaserade spel kanaler.

Mer avancerade åtgärder, som spårning av spelares beteenden för att upptäcka tidiga indikation på spelmissbruk, sysslar med att utvecklas samt genomförs inom online-industrin, särskilt bland vissa europeiska lotterier.

Minderåriga spelande besökare

Operatörerna är skyldiga att göra allt som står i deras sätt att säkerställa att minderåriga kunder inte får spela.
De åldersgränser är avhängig lagarna i den jurisdiktion vari speltjänster erbjuds.
Avstyra minderåriga besökare kräver operatörerna att se till att registreringen bearbetar färdigt beskriva politik emot minderåriga spelare samt se till att kontroller på plats för att avsyna åldern på spelande kunder.

Falsk och kriminellt uppförande

Operatörerna är skyldiga att genomföra anti-penningtvätt policy samt förfaranden.
Detta innebär att genomföra en effektiv kundkännedom processer när man gör nya kunder samt spårning och redogörelse misstänkta transaktioner.

Info okränkbarhet

Info privatliv avser skydd av kunddata och förteckning mot obehörig eller onödiga avslöjanden.
Operatörerna är skyldiga att genomföra en politik som säkerställer kontroller och åtgärder innehar vidtagits för att förhindra obehörigt röjande samt utnyttjande utav kundinformation.
Kundinformation menar vanligtvis till data såsom namn, adress, ålder, telefonnummer samt e-postadress.

Snabba samt korrekta kundbetalningar

Skall se till att betalningar emellanåt kundkonton ska utföras i enlighet med formella samt dokumenterade processer på ett adekvat och snabbt fason.
Operatörerna ser vanligt att kundens medel förvaltas separat från sina egna konton samt att de innehar tillräckliga avräknade medel för att betala alla spelare vinster samt utestående balanser spelande besökare.

Fair Gaming

Alla spelprodukter bör testas för att säkerställa att de är rättvisa och slumpmässiga och att de följer de regler som spelet.
Prover för att befästa rättvist spel alltmer utförs utav fria organisationer.

Etisk och ansvarsfull marketing
Operatörerna skall komma de tillämpliga reklam uppförandekoder som normalt se till att reklam är faktamässigt adekvat och inte styra minderåriga alternativt utsatta besökare som spelande besökare som innehar egna uteslutna sig från spel.

Det förväntas oxå att operatörer ska söka tillstånd från kunden före de deltar i direktmarknadsföring igenom användning utav kundens personuppgifter.

Kundnöjdhet

Kunderna ska fritt kunna lämna synpunkter eller klagan till operatörerna samt förväntar operatörerna att äga adekvata processer och rutiner för att hantera klagomål, antingen internt alternativt via en oberoende tredje andel.
Exempelvis ger ecogra. org en medling anställning för tvister mellan spelare samt operatörer.

Säker och genuin driftmiljö

Operatörerna är skyldiga att exponera interna kontroller samt processer som följer av licensvillkoren som stipuleras utav lagstiftningen jurisdiktion som utfärdar spel samt spel licenser.
Interna kontroller bör oxå genomföras för att befästa att samtliga operativa, betalning samt tekniska system samt processer fungerar absolut och effektivt.
Dessutom måste operatörerna exponera tillräckliga affärsprocesser Continuity Management för att befästa att verksamheten kan fortsätta i händelse av oförutsedda omständigheter eller katastrofer.

Ansvarsfullt spelande uppförandekoder

För att säkerställa operatörer, leverantörer mjukvara och tillhörande tjänsteleverantörer upprätthålla principerna om ansvarsfullt spelande, har etiska regler utvecklats av flera tillsynsmyndigheter, branschorganisationer samt ideella organisationer.

Dessa konkurrerande samt överlappande koder coduct eller standarder har utvecklats över tiden på grund av utvecklingen av flera rättsliga samt handelsmässiga ramar.
Det innehar bekräftats inom branschen som tanke på det stora antalet ansvarsfullt spelande uppförandekoder finns det ett behov utav att ta ett steg tillbaka samt ompröva vad som behövs i industrin.

Europeiska organisationen för normering är att elaborera Ansvarig Remote Gambling Åtgärder som kan beskydda kunderna och se till att de Remote Gambling operatörer, leverantörer programvara samt tillhörande tjänsteleverantörer uppträda ansvarsfullt, vilket skulle antas på frivillig basis.

Ansvarsfullt spelande Arrangemang
Ett antal industrin händelser har organiserats för att hjälpa industrin att framhäva ansvarsfullt spelande bruk.

Europeiska Gaming och Betting Association organiserade EGBA Ansvarig konferensen Gaming Day i Europaparlamentet i oktober 2010.
World Lotterie Association innehar aktivt organiserade arrangemang för sina medlemmar för att debattera och framhäva bästa praxis när det innefattar spelansvar.

Den europeiska organisationen för studier av Gambling 8: e årliga möte i september 2010 deltog vetenskapsmän, beslutsfattare samt branschföreträdare samt mycket utav dess teman samt diskussioner centrerades på spelansvar.

Känns tryggt att stoppa in insatser på www.oceanialotteries.com efter har läst detta väl?

Be the first to comment

Leave a Reply