Den som är ute efter en sällskaplig spelvariant bör testa svensk bingo

Svensk bingo blev riktigt populärt under 1960-talet. Det anordnades då bingospel via en liten idrottsförening vid namn Gunnarstorps IF. Sedan dess har vi svenskar älskat bingo och nu finns det ungefär 100 bingohallar runt om i Sverige. Utöver det så spelas det vanligtvis bingo i kommunala lokaler och idrottshallar. Bingo har även utvecklats i olika förgreningar och utöver klassisk pengabingo finns dessutom varianter som ex. poesibingo.

HÄR finns bingot med bästa vinsterna – Ladbrokes Svenska Bingo

Idag spelar de flesta bingo online. Det finns många virtuella bingohallar att välja bland, såsom Caliber Bingo, Ladbrokes Svenska Bingo och Svenska Bingo. Alla bingohallar erbjuder finfina bingospel, plus för det mesta en rad andra spel. När man blir medlem på en bingosajt brukar man kunna få ta del av en fin bingobonus. Då och då är bingo bonus extra spelpengar, andra gånger handlar det om att man får några gratis bingobrickor eller snurr på något spännande spel.

Traditionellt sett har bingo varit starkt sammankopplat med svensk idrott. Poängen var från start att alla intäkter från svensk bingo skulle gå till idrottsföreningar. Kanske minns man hur Leif «Loket» Ohlsson alltid presenterade olika idrottsföreningar i samband med succéprogrammet Bingolotto som drog miljonpublik på 1990-talet.

I takt med att tekniken har utvecklats har dessutom svensk bingo utvecklats. Idag slipper man de stora hjulen för att slumpa fram siffror till bingospelen, istället är den en slumpgenerator som väljer ut siffrorna.

Bingo online brukar locka till andra onlinespel, som slotautomater, skraplotter samt poker. Samtliga spel har den gemensamma nämnaren att man kan vinna pengar och för den skull brukar folk som uppskattar att spela bingo även kunna lockas att spela andra spel. De flesta bingosajter i Sverige erbjuder även andra spel än bara bingo i sina utbud.

Bingo brukade associeras med socialt umgänge. Man samladesi bingohallen, full av förväntan och vanligtvis i sällskap av goda vänner. Man spenderade kvällen i bingohallen och oavsett man vann eller ej, så hade man i alla fall en angenäm kväll. När man spelar bingo på webben så är det inte precis samma sak. Man sitter oftast ensam hemma framför sin datorskärm och spelar i tystnad. De flesta bingosajter har chattrum där man kan socialisera med andra spelare, men det går ändå inte riktigt att jämföra. Sedan finns det självklart många som föredrar den här tystare varianten av svensk bingo.

Samtliga som spelar måste hålla ett vakande öga på sig själv. Det är massor som hamnar i ett spelmissbruk där de tappar kontorllen över sitt spelande. Kanske spelar de för mer pengar än de först tänkt – ideligen och behöver slutligen låna pengar av nära och kära för att ha råd med de spel man känner ett behov av att spela. När man hör sig själv tänka «Bara ett spel till» lite för ofta så ska man se det som en otvetydig varningsklocka. Det finns hjälp att få ifall man hamnar i ett spelberoende, men det smartaste man kan göra är att vidta försiktighetsåtgärder innan, så att man slipper hamna där alls. Svensk bingo är generellt bra på att erbjuda hjälp för den som oroar sig över spelmissbruk.